Најнов број Насловна
Број 3015    сабота, 18 март 2006
 
 
 
 
 
 
 
   
THIS IS TEST TITLE
БИТОЛА
Полицијата редовно дарува крв

На 17 полицајци од Битола вчера Здружението на крводарители им додели благодарници, по повод 17 Март - Денот на крводарителството.

- Стотина полицајци редовно даруваат крв. Меѓу најхуманите е Љупчо Спирковски, кој досега дарувал крв педесетина пати, началникот Крсте Крајовски 15 пати, а нивната хуманост ја следат и другите вработени во Секторот за внатрешни работи - соопштуваат од Здружението на крводарители.

Од Здружението велат дека е се поголем бројот на полицајките што стануваат крводарителки.

(Ж.З.)
НАСЛОВНА

 

© 2001 Дневник, сите права задржани