Најнов број Насловна
Број 1610    вторник, 24 јули 2001
 
 
 
 
 
 
 

Македонија

Вчера во Тетово имаше улични престрелки

СЕ РАЗГОРУВА КРИЗАТА ВО ГРАДОТ ПОД ШАРА
Терористите почнаа војна за Тетово!
Оружена поддршка на бандитите им дадоа и албанските цивили од градот, а терористите ги запалија сите куќи на Македонците во Једоарце

Македонија

НАТО гарантира дека неговите хеликоптери не се вмешани во валкани работи

СПОРЕД БЕЗБЕДНОСНИ ИЗВОРИ
КФОР признал дека слетал хеликоптер во Шипковица, но оти носел релејна станица
Генералниот секретар на НАТО, Џорџ Робертсон, му гарантирал на претседателот Трајковски дека не се случиле нелегални летови


Македонија
ГЕРМАНСКИОТ ПЕЧАТ ЗА СИТУАЦИЈАТА НА БАЛКАНОТ
Дипломатска грозотија спрема Македонија
Владата на зелено-црвената Германија, како и на САД и на ЕУ, по стоти пат ја поддржаа ОВК, која со месеци материјално и морално се поткрепува, пишува "Берлинер цајтунг"


Македонија
ПО АПСЕЊЕТО НА "БОМБАШОТ" ХЕБИБИ ВО ГЕРМАНИЈА
Истрагата трае, потерницата важи, а постапката за екстрадиција - во мирување


Македонија

Сите кренаа раце од нас велат  револтирано арачиновци

РАСЕЛЕНИТЕ МАКЕДОНЦИ ПРЕПУШТЕНИ САМИ НА СЕБЕ
Арачиновци бараат државата да им даде станови во Ново Лисиче

Македонија

Штуловиот универзитет ги интензивира градежните работи и формалните дозволи

ВИСОКО ОБРАЗОВАНИЕ
Почна постапката за акредитација на Штуловиот универзитет
Универзитетот има пет факултети - правни студии, за јавна и деловна администрација, за комуникации и за обука за наставници

Скопје
ВО ЗГРАДАТА НА "ПАПЕН" НА ИЛИНДЕНСКА
Измамените станари насила ќе влегуваат во становите
Работниците на објектот велат дека станарите нема да се вселат се до Нова година
 

НАСЛОВНА
Бела книга за тероризмот на таканаречената ОНА

 

 

© 2001 Дневник, сите права задржани