Најнов број Насловна
Број 3015    сабота, 18 март 2006
 
 
 
 
 
 
 

Инфо

Друштвото со ограничена одговорност "Круг" е издавач на дневниот весник "Дневник". Основачи на "Дневник" се Миле Јовановски, Бранислав Ѓероски и Александар Дамовски. Првиот број на весникот излезе на 20 март 1996 година и оттогаш бележи постојан подем. Сегашниот просечен тираж на весникот е 55.000 примероци, што претставува дневен весник со најголем тираж во Република Македонија. Сите меѓународни мониторинзи извршени во тој период во врска со објективното и независно новинарство во Македонија, досега покажаа дека "Дневник" и во тој дел е убедливо на прво место. Во рамките на весникот излегуваат и прилозите "Антена" (секој петок), "Викенд" (секоја сабота) и "Огласи" (секој вторник). "Круг" д.о.о. е основач на печатницата "ДЕ", која го печати и весникот. Втор основач на "ДЕ" е печатницата од Кочани "Европа '92".
    Oд 1999 година сопственици на "Круг" д.о.о. покрај Миле Јовановски, Бранислав Ѓероски и Александар Дамовски, се и Милорад Стојмановски, Злате Лозановски, Владимир Богоев, Бојан Кицуровски и американскиот инвестициски фонд СЕАФ. Денес бројот на вработените и на хонорарните соработници во "Круг" е повеќе од 100 лица. Веб-страницата на Дневник е прва веб -страница на пишан македонски медиум. Во просек дневно таа страница на Интернет ја посетуваат повеќе од 30.000 читатели, главно од Канада, САД, Австралија, Нов Зеланд и од западноевропските земји.

НАСЛОВНА
Бела книга за тероризмот на таканаречената ОНА

 

 

© 2001 Дневник, сите права задржани