Најнов број Насловна
Број 2431    сабота, 18 март 2006
 
 
 
 
 
 
 
   
КУМАНОВО, ПРОМОЦИЈА
Книга за конфликтот во Кумановско од Антиќ-Јовчевска

Во Центарот за култура "Трајко Прокопиев" во Куманово, вечера во 20 часот ќе биде промовирана книгата "Патот на вистината - сведоштва за воениот конфликт и егзодусот во Кумановско, 2001" од Светлана Антиќ-Јовчевска, издание на "Македонска реч" од Скопје.

Книгата ќе ја претстават Нове Цветаноски и Љубиша Станковиќ.

Книгата е илустрирана со фотографии од Маријан Јакимовски.
НАСЛОВНА

 

© 2001 Дневник, сите права задржани