Најнов број Насловна
Број 3015    сабота, 18 март 2006
 
 
 
 
 
 
 
   
THIS IS TEST TITLE
ШПАНСКИ ЛЕКАРИ
Кај пациентка извадиле тумор од 60 кг

Шпанските лекари извадиле тумор тежок неверојатни 60 килограми од една дебела жена во баскискиот град Крусез, на северот на Шпанија.

Хирурзите го отвориле абдоменот на жената и по вадењето на туморот извршиле пластична операција кај неа. Ова сепак не е најголемиот тумор изваден досега.

Во 1991 година хирурзите од медицинскиот центар "Стенфрод" во Калифорнија, САД, извадиле тумор на јајчник тежок 138 килограми, кој влегол и во Гинисовата книга на рекордите.
НАСЛОВНА

 

© 2001 Дневник, сите права задржани