Најнов број Насловна
Број 3015    сабота, 18 март 2006
 
 
 
 
 
 
 
   
THIS IS TEST TITLE
ВО "ПОТКАЛЕ"
Премиера на "Ќелавата пејачка"

Комедијата "Ќелавата пејачка" од Ежен Јонеско, во режија на Љупчо Тодоровски-Упа и во продукција на "Катена Мунди", ќе биде премиерно изведена утревечер во 21.30 часот во ресторанот "Поткале".

Улогите ги толкуваат Магдалена Ризова-Черних, Нино Леви, Александар Микиќ, Стојна Костовска, Александар Мечев и Кирил Андоновски. Ќе гостува фолк-ѕвездата Сузана Спасовска. Сценографијата и костимографијата се на Тања Медарова. Претставата ќе биде изведена 30 пати во Скопје, секој работен ден.
НАСЛОВНА

 

© 2001 Дневник, сите права задржани