Најнов број Насловна
Број 3015    сабота, 18 март 2006
 
 
 
 
 
 
 
   
THIS IS TEST TITLE
ОХРИД
Новиот газда ќе го враќа стариот имиџ на "Отекс"

Новиот сопственик на "Отекс", фирмата КБК од Струга, сопственост на Абдураим Бајрактар, планира да и го врати имиџот на охридската фабрика.

- Имам контакти со повеќе турски компании, кои се спремни да соработуваат. Свесен сум за тешката состојба во компанијата, но исто така сум убеден дека од "Отекс" може нешто да се направи - вели Бајрактар. Тој тврди дека ќе продолжи со производство на текстил.

"Отекс", според последните податоци, должи повеќе од 14 милиони евра. (Љ.Т.)
НАСЛОВНА

 

© 2001 Дневник, сите права задржани