Најнов број Насловна
Број 3015    сабота, 18 март 2006
 
 
 
 
 
 
 
   
THIS IS TEST TITLE

Ни се заканува потоп

Големи поплави и се закануваат на земјава нареднава недела, прогнозира Управата за хидрометеоролошки работи и ги повикува и институциите и граѓаните да се подготват за можните последици.

Најризични региони се Пелагонија, Полог, горните текови на Црна Река и на Треска, селата во Скопско, Кочанско, Струмичко...

Поради наглото затоплување, од вторник ќе почне да се топи снегот, па координативното тело за кризи во Управата смета дека хидролошката состојба е алармантна.

Владата побара внимателно да се следи временската состојба и повика надлежни служби, вклучувајќи ја и локалната самоуправа, да се погрижат за превентивна заштита на луѓето и материјалните добра и за ублажување на последиците од евентуалните поплави.(М.Д.Т.)
НАСЛОВНА

 

© 2001 Дневник, сите права задржани